Witam. Zauważyłem kilka wad, niedociągnięć w NGG.
Otóż:
- Brak podglądu obrazu przy wyborze awatara - dość uciążliwe.
- Brak bezpośredniego przycisku wyciszenia dźwięków - szkoda bo funkcja przydatna, a w poprzednich wersjach było.
- Podczas rozmowy głosowej - notabene dobrej jakości - zamykając okno rozmowy (tekstowej)z tą osobą połączenie głosowe również zostaje zamknięte. Przydałby się komunikat w tej sprawie.
- Gdy nawiązywane jest połączenie głosowe nie ma dźwięku "wybierania" numeru- znanego m.in. z telefonów stacjonarnych. Dopiero gdy dzwoni u drugiej osoby słuchać charakterystyczny dźwięk.
- Przez dłuższą chwile po odebraniu rozmowy głosowej wciąż słychać dźwięk dzwonka ( jakby wciąż dzwonił ).
- Jeżeli wysyłanie pliku nie powiedzie się z różnych przyczyn nie ma opcji "ponów" czy "wyślij ponownie" w oknie rozmowy i trzeba znów przeszukiwać foldery w poszukiwaniu pliku.
- Po odbiorze pliku opcje "Otwórz" i "Otwórz folder" są schowane. Trzeba ręcznie przewinąć, nie jest to automatycznie jak podczas rozmowy- uciążliwe i można nie zauważyć.
- Brak opcji "Zapisz jako..." i/lub wyboru folderu w którym chcę aby odebrany plik się zapisał i domyślnie zapisuje się C:/Documents and Settings/User/Moje dokumenty/ -
to mnie najbardziej zaskoczyło.
A jakie wady Wy zauważyliście?