Plików w serwisie: 2898

Użytkowników online: 283

dodaj do ulubionych
Legalne info prezentuje aktualiztor
Obecny czas: Czw Mar 11, 2010 4:39 pm

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Wady Nowego Gadu Gadu 
Autor Wiadomość
Nowicjusz

Dołączenie: Nie Lut 22, 2009 10:52 pm
Post Wady Nowego Gadu Gadu
Witam. Zauważyłem kilka wad, niedociągnięć w NGG.

Otóż:

- Brak podglądu obrazu przy wyborze awatara - dość uciążliwe. :o
- Brak bezpośredniego przycisku wyciszenia dźwięków - szkoda bo funkcja przydatna, a w poprzednich wersjach było.
- Podczas rozmowy głosowej - notabene dobrej jakości - zamykając okno rozmowy (tekstowej)z tą osobą połączenie głosowe również zostaje zamknięte. Przydałby się komunikat w tej sprawie.
- Gdy nawiązywane jest połączenie głosowe nie ma dźwięku "wybierania" numeru- znanego m.in. z telefonów stacjonarnych. Dopiero gdy dzwoni u drugiej osoby słuchać charakterystyczny dźwięk.
- Przez dłuższą chwile po odebraniu rozmowy głosowej wciąż słychać dźwięk dzwonka ( jakby wciąż dzwonił ).
- Jeżeli wysyłanie pliku nie powiedzie się z różnych przyczyn nie ma opcji "ponów" czy "wyślij ponownie" w oknie rozmowy i trzeba znów przeszukiwać foldery w poszukiwaniu pliku.
- Po odbiorze pliku opcje "Otwórz" i "Otwórz folder" są schowane. Trzeba ręcznie przewinąć, nie jest to automatycznie jak podczas rozmowy- uciążliwe i można nie zauważyć.
- Brak opcji "Zapisz jako..." i/lub wyboru folderu w którym chcę aby odebrany plik się zapisał i domyślnie zapisuje się C:/Documents and Settings/User/Moje dokumenty/ -to mnie najbardziej zaskoczyło. :o

A jakie wady Wy zauważyliście?

Pon Lut 23, 2009 12:16 am
Nowicjusz

Dołączenie: Pon Mar 02, 2009 7:52 pm
Post Re: Wady Nowego Gadu Gadu
- gdy mamy dodatkowe paski narzędziowe, np u góry ekranu, wtedy chmurka powiadamijąca o pojawieniu się kogoś, bądź zmianie statusu, wyskakuje na górze ekranu, zamiast na dole nad zegarem

Pon Mar 02, 2009 7:55 pm
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lut 22, 2008 11:10 am
Brak przeszukiwania archiwum - cierpie straszliwie bez tej opcji :>

Wto Mar 10, 2009 11:02 am
Nowicjusz

Dołączenie: Czw Lip 10, 2008 12:05 pm
Dla mnie:
brak podglądów (miniatur) przesylanych obrazów
dobre byloby gdyby bylo mozna dla kazdego użytkownika ustawić osobny dżwięk
ostatnio nie dziala opcja wysylania plików? dlaczego i gdzie mogę coś na ten temat przeczytać. Co dziwne to obrazy przechodzą a jeśli przesylam to jako plik - nie
acz jeszcze 2 tyg temu działalo

idąc za ciosem - czy nie mozna by wprowadzić tak, by raz ustawiona czcionka była juz przypisana na stale a nie jak do tej pory sie dzieje, że zamykam gg i ponownie musżę znowu dla kazdej osoby ustawić ta czcionkę na nowo

Sob Cze 06, 2009 12:22 pm
Redaktor
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Maj 08, 2009 1:20 pm
Miejscowość: Pmi
Wszystkie błędy można zobaczyć na oficjalnym forum GG - http://help.gadu-gadu.pl/showthread.php?t=215#1

Informacja odemnie:
Niedługo (najpóźniej do 22 czerwca) wydana zostanie kolejna wersja testowa, która będzie zawierać między innymi:

* Wyszukiwanie w archiwum
* Internet Explorer zastąpiony zostanie w całej aplikacji przez Webkit
* Wersję Beta rozmów video

Z aktualnie prowadzonych testów wynika, że zastąpienie Internet Explorer przez Webkit przyśpiesza pracę aplikacji (np. otwieranie okna rozmowy), zwiększa jej stabilność i usuwa wiele irytujących błędów (np. miganie kursora przy otwieraniu okna rozmowy). Jest to kolejny krok przybliżający nas do wersji na inne systemy operacyjne, a więc Linux i MacOS X.

Więc akcja Słońce dla mas, Słońce dla nas! zaczyna skutkować :-)

Wto Cze 09, 2009 5:09 pm
GGJabber
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ]