Plików w serwisie: 2900

Użytkowników online: 385

dodaj do ulubionych
Legalne info prezentuje aktualiztor
Obecny czas: Nie Mar 14, 2010 5:05 pm

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Nowe funkcje w Asystentce Sprzedaży 
Autor Wiadomość
Nowicjusz

Dołączenie: Czw Paź 02, 2008 1:03 pm
Post Nowe funkcje w Asystentce Sprzedaży
Zaimplementowane funkcje to:
- nowe drzewko statusowe (z podziałem na pocztę oraz kuriera)
- ułatwienie przenoszenia transakcji z płatnością przy odbiorze. Automatyczne przenoszenie do 1 z 3 sekcji sekcji (poczta, kurier, odbiór osobisty)
- możliwość zdefioniowania informacji tekstowej w tabelce opłat (po wybraniu przez kontrahenta formy zapłaty, mail o odpowiedniej treści zostanie wysłany na jego pocztę)
- zmniejszenie do minimum czasu pobierania danych, niezbędnych do logowania poprzez link dla kupujących (nie ma już problemu z oczekiwaniem na pobranie aukcji do 15 minut)

Poprawione zostały również:
- kodowanie tekstu w dialogu z kupującym (wykluczy to możliwość otrzymania informacji w nieczytelnym formacie)
- informacje o właścicielu informacji w dialogu z kupującym (sygnalizacja autora notatki z podziałem na "Sprzedający" oraz "nick_kupującego")
- błędy pojawiające się u kupujących podczas zapytania o fakturę
- pozostałe błędy przy logowaniu poprzez link dla kupujących

Zapraszam do konstruktywnej dyskusji na temat wprowadzonych zmian. Dzięki niej określimy następne priorytety w rozwoju narzędzia.

Wto Gru 16, 2008 11:46 am
Nowicjusz

Dołączenie: Śro Gru 17, 2008 12:33 pm
Post Re: Nowe funkcje w Asystentce Sprzedaży
Zmiany jak najbardziej na +
aczkolwiek wciąż jest kilka błędów które należało by poprawić.

1.
Obeo ma czasami problem i nie radzi sobie z groszami

np. aukcja w allegro ma cenę 19,99 zł
produkt sie sprzedaje , obeo obcina końcówkę i pokazuje że produkt został sprzedany za 19,00 zł

drugi przykład.
w szczegółach transakcji mam 32,28 zł
natomiast na etykietce pobraniowej drukuje mi się 32 zł

2.
nie wiem dlaczego ale w ciągu ostatnich kilku dni aukcję sobie same wędrowały po kategoriach,
np. aukcja była przeniesiona do kategorii " do wysyłki - zaplata z góry poczta" na drugi dzień gdy drukowałem etykiety zauważyłem brak tej aukcji , okazało się że jest ona przeniesiona do sprzedane - nowe. a na pewno ja jej tam nie przeniosłem (takie sytuacje miały miejsce kilkukrotnie)

------------------------
poza tym przydałoby się wprowadzić kilka zmian takich jak:

- możliwość wyłączenia drukowania numer telefonu komórkowego na etykietach adresowych
przy przesyłkach poczta jest to zbędne listonosz nigdy nie zadzwoni na komórkę, a niektórym klientom to przeszkadza że podawany jest ich numer na kopercie.

- możliwość edytowania powiadomień wysyłanych mailem do klienta po zmianie statusu

Aczkolwiek mimo tych kilku powyższych uwag/błędów i tak jesteście na najlepszej drodze stworzyć najlepszy menadżer sprzedaży. , testowałem kilka tego typu programów jak narazie obeo przypadł mi najbardziej do gustu. Aczkolwiek mam nadzieje ze błędy które wypisałem zostaną jak najszybciej poprawione bo są strasznie uciążliwe.

pozdrawiam
Krzysztof

Ostatnio edytowany przez impo_pl, Sob Gru 20, 2008 7:53 pm, edytowano w sumie 1 raz

Śro Gru 17, 2008 12:46 pm
Nowicjusz

Dołączenie: Czw Gru 18, 2008 7:12 pm
Witam,
Poza powyższymi błędami zauważyłem:
1. Pod linkiem statusu, wyświetla się strona i brak jakichkolwiek danych o transakcji, klient nie może nic zmienić. :(
2. W ustawieniach opłat pocztowych jest miejsce na wpisanie własnego tekstu, który mialby się wyświetlać po wybraniu danej opcji przez kupującego (chciałbym tam umieścić np. dane do przelewu) - nie wyswietla sie. :( .Ma to związek z obciętymi groszami, dla przedmiotów z końcówka ceny inną niż ,00 obeo
nie umieszcza danych na stronie statusu.

Poza tym OK
To tyle po 2 godz. z asystentką.
Robert
P.S. mam nadzieję że to choroby wieku "dziecięcego..."

Czw Gru 18, 2008 7:33 pm
Nowicjusz

Dołączenie: Śro Gru 17, 2008 12:33 pm
W dalszym ciągu proszę o pilne poprawienie samoczynnego przemieszczania się aukcji.

kolejny przykład
przedmiot wysłany, status zmieniony na wysłane / zakończone

klient pisze do mnie " co to znaczy zakończone"
w tym momencie aukcja sama się przenosi do sprzedane-zapłata z góry
paranoja!

zreszta co troche odnajduje w "sprzedanych " aukcji które powinny byc albo w zakończonych, albo w "do wysłania"

i zmieńcie status zakończone na wysłane, albo dajcie nam mozliwosc zmiany nazw statusow.

Śro Gru 31, 2008 10:02 am
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ]