Nie mam dźwięku w komputerze?!?!??!?!?!?!
| Autor |
Wiadomość |
|
agusiak25
Nowicjusz
Dołączenie: Nie Cze 29, 2008 12:33 pm Postów: 2
|
 Nie mam dźwięku w komputerze?!?!??!?!?!?!
Nie mam dźwięku w komputerze?!?!??!?!?!?! Jak może być tego przyczyna? ;(  Proszę o pomoc ;((((
|
| Sob Lip 05, 2008 11:31 am |
|
 |
|
mydlak
Redaktor
Dołączenie: Pon Cze 30, 2008 8:20 pm Postów: 16 Miejscowość: Biskupiec
|
 Re: Nie mam dźwięku w komputerze?!?!??!?!?!?!
Sprawdź w ustawieniach dzwięku może masz wyciszony. Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio.
Drugą przyczyną może być brak zainstalowanych sterowników do karty dzwiękowej.
|
| Sob Lip 05, 2008 12:05 pm |
|
 |
|
admin
Administrator
Dołączenie: Wto Sty 15, 2008 1:10 pm Postów: 48
|
Przyczyn może być naprawdę wiele. Od złych (lub braku) sterowników, wspomnianego wyciszenia dźwięku do odłączonych głośników 
|
| Wto Lip 08, 2008 9:14 am |
|
 |
|
dRucKer3
Redaktor
Dołączenie: Pon Lip 07, 2008 9:11 pm Postów: 18 Miejscowość: Głogówek
|
Najpierw sprawdź, czy ci jakieś sterowniki brakują, poprzez wejście na menedżer urządzeń [Mój komputer >Właściwości >Menedżer urządzeń /Win.Vista (podobnie masz w Win.XP)]. Jeżeli znajdą się u góry jakieś ikonki, które taki żółty wykrzyknik mają to wypisz je tu na forum. Jeżeli jakieś urządzenie, które się np. "AC97 Audio" nazywa i ten wykrzyknik ma, to znaczy to, że nie masz poprawnie zainstalowanych sterowników (do karty dźwiękowej). W razie w pisz na pw ;]
|
| Czw Lip 17, 2008 3:08 pm |
|
 |
|
goruto
Nowicjusz
Dołączenie: Wto Wrz 30, 2008 7:23 pm Postów: 2
|
rez nie mam dziwięku to było po kliknięciu na pytajnik zółty z napisem kontroler multimediów audio Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)
Aby ponownie zainstalować sterowniki dla tego urządzenia, kliknij przycisk Zainstaluj ponownie sterownik. pomocy kto coś wie to pisać moge podaci wiecej info jeśli kto potrzebuje
|
| Wto Wrz 30, 2008 7:39 pm |
|
 |
|
Dj Haker
Nowicjusz
Dołączenie: Sob Paź 04, 2008 3:51 pm Postów: 1
|
Kolega przeciez pisze wyraznie zebys wgral nowe sterowniki do tegoz urzadxzenia
|
| Nie Paź 05, 2008 11:25 am |
|
 |
|
goruto
Nowicjusz
Dołączenie: Wto Wrz 30, 2008 7:23 pm Postów: 2
|
ale z jakiej stronki???????????????????????
|
| Śro Paź 08, 2008 7:46 pm |
|
 |
|
fresner
Nowicjusz
Dołączenie: Śro Paź 08, 2008 2:29 pm Postów: 4
|
Musisz znać tym karty dzwiękowej ewentualnie typ płyty głównej jeżeli jest to karta zintegrowana i wejść na stronę producenta i sciągnąć sterowniki dla konkretnego modelu.
|
| Czw Paź 09, 2008 10:48 am |
|
 |
|
kresk
Redaktor
Dołączenie: Śro Paź 01, 2008 10:37 am Postów: 17 Miejscowość: Tarnów
|
proponuje Ci zebys nam tu przeczytala z pudelka MAINBOARD taki ciag znakow przypominajacy nazwe tego urzadzenia a wtedy juz bediemy w stanie Ci pomoc 
_________________ www.NetServers.pl Najtańsze Serwery Gier w Sieci !! www.NetServers.pl
|
| Pon Paź 13, 2008 4:21 pm |
|
 |
|
jarek2045
Rozkręca się
Dołączenie: Śro Lip 16, 2008 7:45 pm Postów: 15 Miejscowość: Bytów :P ale także wszystkie z gier xD
|
Zainstaluj Windows XP z najnowszymi poprawkami (najlepiej z SP 3 lub SP 2) Jeżeli oczywiście korzystasz z Windows. A jeżeli nie, to może masz w Biosie wyłączone Kartę dźwiękową  Jeżeli nie znasz się zbytnio na Biosie to idź do kogoś kto się zna i ci to zrobi  Ewentualnie masz złe stery, ale najpierw wgraj ,,Service Packa'' i zgodne stery z Twoim Oprogramowanie  , oraz włącz Karte dźwiękową w systemie ,,Mój komputer '' > ,,właściwości'' > ,,Sprzęt''> ,,menadżer Urządzeń''> i tam znajdź swoją kartę dźwiękową i zobacz czy jest uruchomiona  A i zobacz czy nie masz wyciszone dźwięku w Systemie operacyjnym  PoZdRo 
| Sob Paź 18, 2008 11:30 pm |
|
|