Obecny czas: Czw Gru 04, 2008 11:34 pm

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Windows Vista i drukarka udostępniona na Win XP pro 
Autor Wiadomość
Nowicjusz

Dołączenie: Śro Paź 08, 2008 2:29 pm
Post Windows Vista i drukarka udostępniona na Win XP pro
Witam
Mam taki problem mam drukarkę Hp 1018 podłączoną do komputera z Win Xp pro i udostępniam ją w sieci lokalnej. W sieci tej mam komputer z win vista który widzi tą drukarkę i da się ją podłączyć i drukuje ale tylko i wyłącznie do momentu kiedy komputer z win vista nie zostanie uruchomiony ponownie bo wtedy mimo tego ze drukarka jest dodana i w sieci vista tą drukarkę widzi to nie drukuje.

Śro Paź 08, 2008 2:42 pm
Redaktor
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Paź 01, 2008 10:37 am
Miejscowość: Tarnów
Post Re: Windows Vista i drukarka udostępniona na Win XP pro
ciezko mi odpowiedziec na to pytanie spotkalem sie z tym laserem ze ogulnie on ma problemy z drukowaniem po udostepnieniu sieciowemu :) sprawdz jak jestes w stanie czy na XP jako zdalne drukowanie masz ten sam problem jezeli nie to przejdziemy do sprawdzenia bindow visty

Pon Paź 13, 2008 4:31 pm
Nowicjusz

Dołączenie: Śro Paź 08, 2008 2:29 pm
Jeśli chodzi o xp to widzi tą drukarkę i nie ma z nim żadnego problemu drukuje bez przeszkód

Wto Paź 14, 2008 2:47 pm
Nowicjusz

Dołączenie: Pon Paź 27, 2008 12:47 pm
Rzeczywiście są problemy z tą serią drukarek, ale wszystko się da zrobić ;). Miałem tą drukarkę w pracy. To co pomogło mi, to nadanie użytkownikom oprócz prawa do drukowania, także prawa do zarządzania drukarkami i dokumentami, a potem ponowne dodanie drukarki na kliencie. We właściwościach drukarki i w zakładce "zabezpieczenia" wszystkie uprawnienia trzeba dać grupie "wszyscy". Inna sprawa, to ta sama grupa robocza (Vista jest na to wrażliwa). Poza tym, może nowe sterowniki? Spróbować warto :) Teraz mam print serwer i mogę tylko powiedzieć, że jest to genialne rozwiązanie, a kosztuje tyle co nic (co swoją drogą jest kolejnym rozwiązaniem tego problemu ;) )
Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomoże :)

Pon Paź 27, 2008 1:55 pm
Redaktor
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Paź 01, 2008 10:37 am
Miejscowość: Tarnów
zgadzam sie z kolega ze print servery sa najlepszym rozwiazaniem ale jezeli ma sie juz caly sprzet to po kiego kupowac jeszcze prit server jak mozna to obejsc przy pomocy udosteniania drukarki w sieci :) ale soft`a moza z hp zedrzec i sprawdzic

Wto Paź 28, 2008 7:23 pm
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ]