Plików w serwisie: 2900

Użytkowników online: 193

dodaj do ulubionych
Legalne info prezentuje aktualiztor
Obecny czas: Pon Mar 15, 2010 12:56 pm

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Nie mam dźwięku w komputerze?!?!??!?!?!?! 
Autor Wiadomość
Rozkręca się
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Paź 01, 2008 9:37 am
Miejscowość: Tarnów
Post Re: Nie mam dźwięku w komputerze?!?!??!?!?!?!
hm.. kolego daj mi takiego windowsa XP ktory ma automatycznie wszystkie drivery do dźwięku bo ja jako ze mam na co dzień do czynienia z instalacja systemów to nawet w bardzo starych kompach nowy win XP nie jest w stanie zainstalować karty dźwiękowej.

Wto Paź 28, 2008 6:31 pm
Nowicjusz

Dołączenie: Sob Kwi 25, 2009 12:39 pm
musiałem u kuzynki reinstalować winda
kombinuje bo został ostatni sterownik - przejrzałem wszystkie płytki i niema :(
właśnie tego "kontrolera multimediów audio" ale najgorsze jest to że zanim znalaałem kontroler karty sieciowej to była opcja "użyj sieci by znaleźć sterownik" a teraz nie ma jak to znaleźć bo na googlach znajduje same fora lub nie odpowiednie

Sob Kwi 25, 2009 12:48 pm
Rozkręca się
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Lip 16, 2008 6:45 pm
Miejscowość: Bytów :P ale także wszystkie z gier xD
kresk napisał(a):
hm.. kolego daj mi takiego windowsa XP ktory ma automatycznie wszystkie drivery do dźwięku bo ja jako ze mam na co dzień do czynienia z instalacja systemów to nawet w bardzo starych kompach nowy win XP nie jest w stanie zainstalować karty dźwiękowej.

Nie wspominałem że Windows ma Wbudowane Sterowniki :] Ale owszem mój błąd bo nie doczytałem kwestii o nieobecnych sterach :)

A co do Posta wyżej, to zobacz jaką masz płytę główną, chodzi o nazwę i numer kodowy , np. Ja mam Gigabyte GA-M61SME-S2 . I poszukaj w google opisu do niej, lub sprawdź czy na stronie producenta nie ma sterowników do Niej, jeżeli masz kartę sieciową Zintegrowaną ,,Czyt. Wbudowaną" (zależy jak to nazywasz ;] ) to powinny tam znajdować się sterowniki do Niej . :)

Użyj Też programu ,,Home Everest Edition" , tam powinno wyświetlić Tobie jaką masz kartę Dźwiękową, tylko nie wiem czy wyświetla, jak nie posiada się sterowników :P

Czw Paź 01, 2009 5:11 pm
GG
Nowicjusz

Dołączenie: Wto Lis 03, 2009 4:07 pm
Witam. Jestem zupełnym laikiem jesli chodzi o informatyke. Mam podobny problem nie mam dzwieku w komputerze ale przeczytałam watek i niestety nie wiem jak sprawdzic jaka mam karte dzwieku czyli ten nr czy cos tam :roll: Prawdopodobnie zdezinstalowalam albo cała karte albo sterowniki do tej karty i nie wiem co teraz jak to pzrywrócic :oops: Prosze o takie łopatologiczne wytłumaczenie mi krok po kroku jak to zrbic aby głos w moim komputerze przywrócił sie.
Dziekuje

Wto Lis 03, 2009 4:14 pm
Rozkręca się
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Lip 16, 2008 6:45 pm
Miejscowość: Bytów :P ale także wszystkie z gier xD
Pobierz program ,,Home Everest Edition" > Klik ;)
Program prosty w obsłudze. ;) i w języku Polskim ;)

Możesz też sprawdzić nazwę Swojej płyty głównej, z numerem kodowym [Zazwyczaj pisze na pudelku dołączonym do komputera, lub pudełku z napisem ,,MotherBoard" ]

Albo za pomocą powyższego programu.

Potem wystarczy wpisać w Google.pl tę nazwę i znaleźć do niej sterowniki.

Ewentualnie wejść na oficjalną stronę producenta i znaleźć na niej swój model płyty głównej i pobrać sterowniki do Karty dźwiękowej. ;)

A i jak wpisujesz w Google.pl nazwę płyty głównej to dopisz ,,Audio Driver" lub ,,Sterowniki do Dźwięku" i powinieneś znaleźć ;)

Możesz także wziąć płytę od płyty głównej i zainstalować sterowniki z niej .
Sterowniki do dźwięku są oznaczone zazwyczaj napisem ,,Audio" / ,,Audio Driver" .
Sprawdź także na płytach od Komputera, czy nie masz tam napisanych Audio (nie którzy kupują zewnętrzną kartę dźwiękową i dostają osobną płytę) ;)

PoZdro jak co to pisz w temacie ;]

Śro Lis 04, 2009 3:26 pm
GG
Nowicjusz

jarek 2045 dziekuje za podpowiedx ale mam kolejny problem otoż zainstalowałam program , który mi podałes sprawdziłam jaki mam typ płyty pisze tak: ID płyty <DMI> , nazwa płyty FUJITSUSIEMENS AMILO Li 1718 I wpisałam tow w google ale nie moze mi donaleźc takich sterowników do pobrania. Moze mógłbys podac mi link gdzie od razu jak wejde na strone bede mog :mrgreen: ła pobrac sterowniki do tej płyty :mrgreen:

Czw Lis 05, 2009 12:47 pm
Nowicjusz

dodam jeszcze ze mam zainstalowanego windowsa xp

Czw Lis 05, 2009 1:14 pm
Nowicjusz

a i jeszcze mam takie ytanie czy jesli miałam kiedys zainstalowany na komuterze oryginalnie system windows vista a teraz mam inny czy moge go przywrócic ponownie :oops:

Czw Lis 05, 2009 3:02 pm
Nowicjusz

Dołączenie: Sob Paź 17, 2009 9:22 pm
ściągnij sterowniki do karty dźwiękowej. zobacz jako masz kartę dźwiękowo czy zintegrowano czy zamontowano oddzielnie.

Pią Lis 06, 2009 1:56 pm
Nowicjusz

gdzie mam to sprawdzic? poprzez ten program everst home edition? w multimediach czy gdzie?

Pią Lis 06, 2009 2:03 pm
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna